EDU ACADEMY

PRAKTICKÁ EKONOMIE. NÁKLADY A VÝNOSY.

DALŠÍ TERMÍN 13. ZÁŘÍ.

Cappuccino za 50, za 40 nebo za 100? Přidejte ke svému nadšení ještě schopnost pracovat s reálnými čísly a budete neporazitelní.  

PRAKTICKÁ EKONOMIE. CAPPUCCINO ZA 50,- 

Nadšení pro podnikání je skvělé. Je ale dobré umět si vše spočítat. Náklady a výnosy. Tipy a triky. Na čem nemá smysl šetřit a co dělat, abyste nemuseli konkurovat cenou? Jak stanovit cenu, při které maximalizujete zisk? Co všechno musíte vzít v úvahu? Není to nic složitého a funguje to. Naučíme se pracovat s jednotlivými typy nákladů a jejich vlastnostmi. Naučíme se, jak uniknout konkurenci. Na reálných příkladech. Nemáte-li vlastní, tak kavárnu si můžete otevřít vždy. Jako příklad funguje skvěle. 

PŘEHLED

Délka programu: 2:30 hodiny

Počet účastníků: max. 6

Lektor: Tomáš Hruda

  • Tomáš Hruda je spoluzakladatelem Education Republic. Své teoretické znalosti ekonomie získané studiem na FSV UK postupně rozšířil o praktické pracovní zkušenosti na různých úrovních. Z projektového manažera se vypracoval na pozici generálního ředitele CzechInvestu. Čtyři roky také řídil přípravu a spuštění Středoevropského technologického institutu (CEITEC), jednoho z největších výzkumných center v zemi. Oblasti vzdělávání se věnoval už na pozici náměstka ministra pro vysoké školy a výzkum. Ekonomií Vás provede na konkrétních příkladech a zcela praktickým způsobem. Díky svým zkušenostem ví, co z ekonomie je v reálném životě opravdu potřeba, k čemu a jak moc je to užitečné.

Cena: 

jednotlivec: 890,- Kč

dvojice: 1.490,- Kč

TERMÍNY, ČASY A MÍSTA KONÁNÍ:

13. září 2017 | středa 10:00 – 12:30 | Praha 8, Karlín | Pobřežní 34 (prostory společnosti SCIO)

Nehodí se Vám termín nebo není žádný aktuálně vypsaný? Dejte nám vědět, že máte zájem. Děkujeme, ozveme se Vám!

OBSAH


1) Vybereme si příklad
Pokud máte vlastní představu, je to ideální. Pokud ne, společně vybereme něco, co Vám bude blízké.

2) Naučíme se pracovat s náklady
Uvidíme, jaké typy nákladů máme, jaké vlastnosti mají a jaké důsledky to pro nás má. Co klienti vlastně chtějí a za co jsou ochotni zaplatit. Které náklady hodnotu pro klienty zvyšují a které jen snižují zisk. 


3) Naučíme se pracovat s výnosy, naučíme se najít optimální množství a správnou cenu
Stanovit správně cenu svého produktu nebo služby je opravdová alchymie. Jak na to, abychom svoje výnosy maximalizovali? Co dělat, abyste neskončili v boji všech proti všem? Co dělat, abyste vystoupili z davu a mohli si cenu diktovat sami?

4) Podíváme se jak pracovat s nejistotou, riziky a časem
Všechno není možné naplánovat. I na nejistotu se ale dá připravit. Uvidíme, jak moc nám čísla můžou pomoci správně si nastavit priority a dlouhodobě hodně ušetřit. Také uvidíme jakou cenu čas má a kdy se šetřit rozhodně nevyplatí.

5) Tipy & triky
Např. se podíváme, proč fungují akce a jak se nechytit do pasti slev, a proč mají studenti často výhodnější podmínky.

Komu je program určen?

  • všem, kteří už se chystají otevřít si něco vlastního a rádi by si udělali pořádek v číslech
  • všem, kteří se doposud mylně domnívali, že mikroekonomie musí být těžká a teoretická

Co vám program přinese?

  • naučíte se strukturovaně pracovat s náklady a výnosy, naučíte se pracovat s nimi v čase
  • naučíte se najít optimální množství a ideální cenu, při kterých maximalizujete svůj zisk
  • zjistíte, jak držet náklady pod kontrolou, na co si dát pozor a jak určovat priority